Hinnasto liittymisestä ja energian käytöstä

Kaukolämmitys pitää ympäristön puhtaana, lisää asumisviihtyvyyttä sekä auttaa torjumaan kasvihuoneilmiöitä.

Yleistä

Kaukolämpöön liittyessään asiakas maksaa liittymismaksun, jonka suuruus riippuu asiakkaan tarvitsemasta lämpötehosta. Liittymismaksu on arvonlisäveroton.

Kaukolämpöverkkoon liittyneet asiakkaat maksavat tilaamastaan kaukolämpötehosta tehomaksun ja käyttämästään mitatusta lämpöenergiasta energiamaksun. Tehomaksu ja energiamaksu ovat arvonlisäverollisia.

Hinnasto kaukolämpöön liittymisen osalta voi vaihdella mm. kohteen sijainnin osalta kaukolämpöverkostoon verraten.

Jämsän Aluelämpö tuo kotiisi ihanan lämmön

Mittarin luenta ja laskutus

Jämsän Aluelämpö lukee asiakkaan kaukolämpömittarin luetaan etäluentana. Laskutus perustuu näihin mitattuihin kulutuksiin.

Kaukolämpöenergian hinta on 55,62 €/MWh ja pienomakotitalon perusmaksu 260,00
€/vuosi + Alv 24 %.

Esim. omakotitalo n. 100 m²

Omakotitalon, jonka koko on n. 100 m², kaukolämmityksellä arvioidut vuotuiset käyttökulut ovat noin 1 301,76 €/vuosi  (Alv 24 %).

Laskukaava: 14,2 MWh x  55,62 €/MWh Energiamaksu + 260 €/v. Perusmaksu  + 24 % Alv

Esim. omakotitalo n. 200 m²

Omakotitalon, jonka koko on n. 200 m², kaukolämmityksellä arvioidut vuotuiset käyttökulut ovat noin 1 632,81 €/vuosi (Alv 24 %).

Laskukaava: 19,0 MWh x 55,62 €/MWh Energiamaksu + 260 €/v Perusmaksu + 24 % Alv.

Kulutusseuranta

Asiakas pystyy seuraamaan omaa lämmön ja sähkön kulutustaan helposti kirjautumalla Kulutus-Web -raportointipalveluumme nettisivuillamme www.jamsanaluelampo.fi.

Omakotitalojen laskutus tehdään viisi kertaa vuodessa, talvikuukausina kahden kuukauden välein ja kesäkuukausina kolmen kuukauden välein.

Liittymissopimus ja -maksut

Asiakas ilmoittaa Jämsän Aluelämmölle halukkuudestaan liittyä kaukolämpöön. Jos liittyminen teknisesti ja taloudellisesti on mahdollista, asiakkaalle laaditaan kaukolämmön liittymissopimus.

Liittymissopimus

Liittymissopimuksessa sovitaan mm. lämmöntoimituksen aloittamisajankohdasta ja liittymismaksun suuruudesta. Liittymismaksuun sisältyy kaukolämpöputkien asentaminen kaivuutöineen sekä mittauslaitteiden asentaminen tekniseen tilaan. Liittymismaksu laskutetaan erillisellä laskulla sopimuksessa mainittuna ajankohtana.

Liittymismaksu

Omakotitalon liittymismaksu on alkaen 4 900 €. Koska se on myös palautuskelpoinen sekä arvonlisäveroton, ei siitä voi saada kotitalousvähennystä.

Muut liittymiskulut

Lämmönjakokeskus (lämmönvaihtimet) ja muut lämmityslaitehankinnat kuuluvat liittyjälle. Kotitalousvähennystä voi saada lämmönvaihtimien asennuksen työn osuudesta vaihtaessasi muusta lämmitysmuodosta kaukolämpöön. Kotitalousvähennys on 60 % työn osuudesta, ja sitä voi saada kalenterivuodessa enintään 3 500 €/henkilö josta vähennetään vielä 100 €:n omavastuu per henkilö/vuosi.